woensdag, november 29, 2006

Groeten van Corrie Geytenbeek-de Kooter

Beste klasgenoten,

Ik vind het erg leuk jullie na 50 jaar weer te ontmoetenHoe mijn leven is verlopen. Na de lagere school en de Ulo-B gedaan op de Christelijke School. Daarna ben ik gaan werken op het laboratorium van een kalkfabriek in Gouda.In de avond uren heb ik de analyste opleiding in Leiden gedaan.In1967 ben ik getrouwd en zijn gaan wonen in ODIJK. Wij hebben 2 zonen gekregen en hebben inmiddels 5 kleinkinderen nr. 6 op komst. Na mijn trouwen ben ik met werken gestopt. Toen de jongens naar de middelbare school gingen, ben ik weer partime gaan werken. Niet meer op het lab. maar in een gezinsvervangend tehuis voor geestelijk gehandicapte kinderen. Omdat ik niet naar de huishoudschool ging, vond mijn moeder het nodig, dat ik naar naailes ging gedurende de ulo-tijd. Ik vond dat erg leuk en heb toen van mijn hobbij mijn werk gemaakt. In het tehuis heb ik veel aangepaste kleding e.d. gemaakt. Na 21 jaar ben ik 2 jaar geleden met de vut gegaan. Nu geniet ik samen met mijn man van onze vrije tijd. Fietsen en wandelen, veel passen op de kleinkinderen zo nu en dan, en hebben verschillende mooie reizen gemaakt. Ikhoop jullie 9 dec. allen te zien.

Groeten Corrie Geytenbeek-de Kooter

dinsdag, november 28, 2006

Jan Bulk ( 28.09.1944)

Na de lagere school naar het Chr. Lyceum in Alphen
om na 7 jaar met het H.B.S.A diploma op zak de
dienstplicht te vervullen.
Telegrafist bij de verbindingen en als één soldaat 1,
de dienst verlaten in april 1966.
Mei 1966 bij mijn vader in de zaak , 4 juni overlijdt hij
en ik blijf nog in de zaak tot oktober 1969.
Daarna werd ik bankbediende bij de AmroBank, met kamer op de Beukelsdijk.
Na diverse kantoren in het Rotterdamse verhuisde ik in 1972 naar een flat in Papendrecht,maar werd geplaatst in Nieuwerkerk a/d Ijssel.
Getrouwd in 1976 met Mieke Jansen, uit Amersfoort
In 1976 naar kantoor Huizen en ging daar ook wonen.
In 1978 werd Joost Cornelis geboren.
In 1980 naar kantoor Vianen, waar ik de eerste 6 maanden
Één zoon en 2 huizen ( in Huizen en Vianen) bezat en daarna 2 zonen (+ Erik Bernard ) en één huis.
In 1983 werd Suzanne Gerda geboren en in 1987 volgde overplaatsing dus verhuizing naar Lochem.
In 1993 na de fusie abn en amro werd ik bankbediende
in Woerden en ging daar wonen aan De Gouwe .
In 2002 ging ik met de grote abnamro-pré-vut golf.

Nog vragen ?

zaterdag, november 25, 2006

Bericht van Eveline den Ouden- van Leeuwen

Beste Fred,

Even weg geweest,vandaar nu pas antwoord. Ik kom graag op de reunie en doe met alles mee. In het kort iets over mijn leven vertellen is moeilijk. Wij zijn n.l. 13 keer verhuisd. Al 41 jaar getrouwd 2 kinderen van 39 en 36 jaar. En 1 keer opa en oma en bijna, of als de reunie is voor de 2de keer. Je was helaas vergeten een deelnemerslijst mee te sturen, mocht je tijd hebben mail het even door. hartelijke groeten en tot 9 december,
Eveline den Ouden- van Leeuwen


In grote lijnen het levensverhaal van Albert Roetert Steenbruggen.

Boskoop 25 november 2006.
Beste Fred.
Nog hartelijk dank voor de brief die je aan mijn broer Albert gestuurd heb voor de reunie op zaterdag 9 december.Tot onze spijt kan Albert niet komen.Hij is getroffen door de ziekte van piek, dat is een van de vele varianten van de ziekte, alzheimer. Hij is niet in staat om hele zinnen te zeggen,en kan niet tegen de drukte die op z`n middag plaatsvindt. Ik zal een korte toelichting geven over het reilen en zeilen van mijn broer. Na de schooltijd is hij bij de provincie waterstaat Zuid -Holland gaan werken, als onderhoudsmedewerker,o a verkeersborden plaatsen door heel de provincie heen, de standplaats was Boskoop, dat was bij het Rijneveld, onder de provinciale weg, na een paar jaar daar gewerkt te hebben moest hij in militaire dienst. Dat was toen nog verplicht, daarna is hij gaan werken bij Kloos metaalbouw in Kinderdijk. Hoogspanning masten plaatsen door heel Nederland heen. Toen daar geen werk meer in was is naar hij naar Siegen in Duitsland gegaan om daar te werken,in de metaalbouw, dat betaalde beter. Na dit avontuur, is hij in Zwolle gaan wonen met mijn vader en is hij bij een bouwbedrijf aan de slag gegaan en daarna bij Albert Hein in Zwolle. Tijdens een vakantie, met Theo Verbeij en Maarten Pauw,in Roemenie is hij Eugenia tegen gekomen, ze zijn na een paar jaar getrouwd,met veel inspanningen is het toen gelukt om haar naar Nederland te krijgen,ze zijn ± 12 jaar getrouwd geweest, zijn uit elkaar gegaan in goede harmonie. Ze komen nog regelmatig bij elkaar. Hij is vrijgezel gebleven en is regelmatig met vakantie in Roemenie geweest (hij spreekt de taal heel goed) Na zijn scheiding is Albert in Staphorst gaan wonen en heeft daar een huis gekocht .In maart 2004 zijn de eerste klachten van vergeetachtigheid bij hem waargenomen tijdens een verjaardag van een tante die 90 jaar werd en een familie dag organiseerde. Daarna is het langzaam maar zeker steeds erger geworden, op 9 augustus van dit jaar is Ap naar een verpleeghuis in Assen voor jong dementerende verhuist. Ik ga gemiddeld een keer in de maand naar hem toe om te kijken of alles goed gaat. En dan gaan we meestal een stukje rijden in de omgevingen, een biertje drinken en wat eten. Ik heb gevraagd of hij naar jullie toe wil komen, dan haal ik hem op uit Assen en ik breng hem dan de volgende dag weer terug, maar hij wilde niet. Ik vind het heel leuk dat jullie dit organiseren, jammer dat ik niet meer weet wie er allemaal bij mijn in de klas hebben gezeten, hoe hebben jullie dat allemaal uitgezocht? Doe in naam van Albert iedereen de vriendelijke groeten, Hij woont nu in Verpleeghuis “Nieuw Graswijk” , Beilerstraat 215, 9401 PJ Assen.

Ik hoop dat jullie begrip heb voor de situatie, een vriendelijk groet van
Willem Roetert Steenbruggen


Galerij 50
2771 XJ Boskoop
Telf : 0172-215167
Fax : 0172-462950
Mobiel :06-22896634

E mail: toowi@planet.nl

vrijdag, november 10, 2006

Wim de Waal - hierbij een korte levensloop.

Beste Fred,

Zoals je vroeg, hierbij een korte levensloop.

Na de Kon Wilhelminaschool,ben ik naar de Rijks H.B.S. en M.M.S te Gouda gegaan. Daarna ben ik klinische psychologie gaan studeren aan de Rijks Universiteit te Leiden. In de studentenwereld heb ik enkele bestuursfuncties gehad (o.a. praeses(voorzitter) van de Ontgroeningscommissie. Na mijn doctoraal examen(jan 1969) ben ik op de School voor Reserve Officieren en Kader Infanterie (SROKI) te Ermelo geweest. Mijn dienstplicht heb ik doorgebracht als vaandrig op de Inspectie Geneeskundige Dienst te Den Haag. Vanaf 1970 tot 1978 heb ik als psycholoog gewerkt in het Psychiatrisch Ziekenhuis Voorburg te Vught. In 1970 ben ik ook met mijn toenmalige verloofde naar Den Bosch verhuisd. Van 1979 tot 1984 was ik directeur van het Instituut voor Multidisciplinaire Psychotherapie(IMP) te 's-Herogenbosch. Van 1984 tot 1997 was ik directeur patiëntenzorg van de RIAGG 's-Hertogenbosch. Van 1997 tot 2005 was ik manager Zorgontwikkeling en Preventie bij de GGZ 's-Hertogenbosch. In 2005 ging ik met vervroegd pensioen en functioneerde toen door bij de Koninklijke Landmacht in de rang van kolonel. Ik ben het hoofd van een eenheid, die gespecialiseerde officieren ( 72) herbergt op het gebied van Gezondheidszorg, Mensenrechten en Vluchtelingenzorg. In die functie ben ik twee keer uitgezonden naar Afghanistan en één keer naar Irak.

Ik ben in 1970 gehuwd met Marianne Smitsloo. We wonen al 36 jaar in 's-Hertogenbosch en hebben twee zoons: Norbert(31) en Wilbert Jan(29). En hond Jade(14 1/2). Onze zoons hebben allebei een vaste relatie (met een vrouw; je weet maar nooit). Norbert woont zelfstandig. Wilbert Jan is de helft van het jaar nog thuis, omdat hij de mastersopleiding aan de Politieacademie volgt en zijn praktijk doet bij de Poltie in Tilburg.

VR Groet,

Wim de Waal

Bijdrage van Tineke Hoofdman

Beste allemaal,
Wel hier is dan mijn bijdrage. Toen Wim het idee voor een reunie had, was ik direct enthousiast en kom ik dus op 9 december. Ik zal bij mijn zus aan de Zuidkade logeren, kom s’middags en blijf voor het diner. Hier mijn levensloop tot nu toe. Eerst de kleuterschool in de Kerkstraat met juffrouw Ouwerkerk, juffrouw Bep en juffrouw Jannie. De zandbak bij de Gouwe, zwaaien naar voorbij varende boten, matjes vlechten, pijpaarde en…….. de strafbank en plakband herinner ik me nog. Daarna de lagere school aan de BC Straat met juffrouw Frissel en Beukenholt, mijnheer Volkers, Dijkema, Verjaal en Den Oude. Vervolgens de Openbare ULO aan de BC Straat met eerst mijnheer Lodders (arme man had enorme orde problemen en daar maakten we nogal eens misbruik van), mijnheer Bezemer en het hoofd mijnheer Sonnevelt Een unieke school met een uniek hoofd. Ik heb alleen maar goede herinneringen aan die tijd. Toen naar de kweekschool aan de Koningin Emmakade in Den Haag. Eerste leerkring, tweede leerkring en hoofdakte gedaan. Daarna “voor de klas”. Eerst een jaar in Leiden op de Teldersschool, leuke kinderen, leuke collegas maar een vreselijk hoofd. Hij besloot dat ik na een jaar een klas met 52 kinderen zou krijgen. Dus vlug vertrokken naar Alphen aan den Rijn. Daar met veel plezier 3 jaar gewerkt. In augustus 1969 getrouwd met een Welshman en woon sindsdien in Old Colwyn in Wales. Old Colwyn is een klein plaatsje aan de Ierse Zee. We hebben een zoon en een dochter, Alun en Saskia. Alun is vorig jaar getrouwd en woont in New Jersey USA en werkt in Manhattan. Saskia woont met haar partner in Alsager. Zij is wat dichterbij dan Alun, ongeveer een uur en drie kwartier bij ons vandaan. Tot nu toe hebben we geen kleinkinderen. Ik ben hier nadat de kinderen wat groter waren weer aan het werk gegaan. Eerst part- time als jeugdleidster, ook nog even een klein poosje les gegeven op een school voor “maladjusted” kinderen en wat jongeren gecoached voor het examen Nederlands. Vervolgens 4 jaar instructor met zwaar geestelijk gehandicapte jongeren. Daarna het zelfde type werk in een prive ziekenhuis. Toen het ziekenhuis die afdeling sloot kreeg ik het aanbod van een administratieve baan in hetzelfde ziekenhuis en ben daar gebleven tot july 2003, toen er met een reorganisatie besloten werd dat ik er na 15 jaar uit moest heb ik niet meer gewerkt. Mijn man, Geraint, is nu ook met pensioen en we vermaken ons uitstekend. We gaan een dag per week naar een multimedia cursus. Ik fiets met een groep, ik zwem, ben lid van een groot gemengd koor. We hebben een tuin die nogal wat tijd vergt, ook wandelen veel. We wonen in een mooie streek en Snowdonia National Park is dichtbij. Al met al vragen we ons af hoe we ooit tijd hadden om te werken. Ik voeg hier een paar fotos bij van onze omgeving. De familie foto heb ik opgemaakt uit de meest recente fotos. Groeten aan allemaal en tot ziens op 9 december.











vrijdag, november 03, 2006

Bericht van Ton Barendsz

Beste Wim, Rob en allemaal.
Dit is wat je noemt "toeval"!! In Julie ontving ik een brief van Ad Bulk en Gert Verweij uit Boskoop: Klas 1952-1958 van de Kon. Wilhelminaschool organiseert op 4 November a.s. een Reunie! Zij zochten het adres van mijn zus: Atie Barendsz. Ik was stik jaloers! Wat een goed idee om beter "laat dan nooit" nog eensbij elkaar te komen. Wie schets mijn verbazing toen jij Wim mij enkele weken later opbelde. Natuurlijk! 9 December staat geblokkeerd in mijn agenda. Tijdens ons telefoongesprek vroeg je wat ik zoal heb gedaan na "Boskoop". Hier volgt een kort overzicht:Ik ben van 1951 tot 1957 leerling geweest van de Koningin Wilhelminaschool aan de Burgermeester Colijnstraat. Juffrouw Frissel in de eerste klas. Meester den Oude (?) in de laatste klas. In een apart rijtje in de klas werden ca 6 kinderen opgeleid voor hettoelatingsexamen HBS.Ik ben daarvoor in Gouda geslaagd. Maar ik heb mijn HBS-B diploma gehaald(1962) aan het Rembrandt Lyceum in Leiden, toen nog opde Hoge Rijndijk. Na de HBS ben ik een jaar in de USA "foreign exchange student" geweest. Mijn amerikaanse familie woonde in Boone, Iowa. Ik heb toen ook het "Highschool diploma" aan de Boone Highschool gehaald(1963). Later heb ik mijn "amerikaanse" familieleden herhaaldelijk bezocht indiverse staten van de USA.Na de USA heb ik in Delft gestudeerd. Ik ben in 1969 afgestudeerd als Chemisch Ingenieur. Mijn militaire dienstplicht heb ik als gedetacheerd officier bij TNO doorgebracht. Daar ben ik toen ook(1969) in vaste dienst getreden. Ik heb bij TNO in de loop der jaren aanvankelijk veel onderzoek uitgevoerd (7 patenten). Daarna heb ik projecten gerund (o.a. in Indonesië), lezingen gehouden (o.a.USA, Japan, Australië), trainingen gegeven (o.a. Tsjechië, Roemenië) en afdelingen geleid (o.a Visserij Instituut TNO in IJmuiden). Sinds 1993 heb ik het begrip HACCP (veilig voedsel produceren) alsmanagementsysteem internationaal inhoud gegeven. Sinds 1996 ben ik eindredacteur van het Praktijkhandboek. Voedselveiligheid.Gedurende een korte periode heb ik deze systeemkennis ook op tuinbouw gebied toegepast: in het keten management project PLANTANIA. In 1969 ben ik getrouwd met een Katwijkse. Wijna en ik zijn nu 37 jaar getrouwd, hebben 2 zonen en 3 kleinkinderen (2 meisjes en een jongen) In juni 2004 ben ik met pensioen gegaan. Ik heb het nu drukker dan voorheen. De laatste twee jaar heb ik allerlei "Freelance" en "PUM" projectenuitgevoerd, o.a. in Rusland, Nepal, Jamaica, Indonesië en Georgië. Het gaat om kennisoverdracht betreffende het toepassen van het HACCP systeem in allerlei soorten voedingsmiddelen. Hoe ik er nu uitzie? Ingesloten tref je een redelijk recente familiefotoaan. Ik kijk met veel verwachting uit naar 9 december ! Hartelijke Groeten, PS. Wim en Rob, ik hoop dat jullie deze informatie voor mij verder willenverspreiden via de weblog. Ton Barendsz, Karel Doormanlaan 22225, TA Katwijk ZHt, f: 071 407 25 68, e: awbarendsz@hetnet.nl


Een reunie-programma moet niet al te strak zijn

Beste Reunist(e),

Leuk dat je ook op 9 december komt naar de reunie van de 6de klas lagere school; zoiets mag ook wel na 50 jaar ! Iedereen die te kennen heeft gegeven te willen komen, staat op bijgaande lijst.
Een programma voor een reunie moet niet al te strak zijn, want er valt voor sommigen heel wat bij te praten. Toch is het handig om de grote lijn aan te geven:
Vanaf 15.00 uur ontvangst met koffie/thee/gebak in bovenzaaltje bij de Heeren Hoogerwerff (jawel de voormalige patatzaak van Zomeren/’t Keldertje) voor aan de B.C. straat (achter de N.H. Kerk).
Van 17.00 – 18.30 Borrel
Vanaf 18.30 diner.
Ieder wordt geacht om zelf eten/drinken af te rekenen.
Omdat de meesten elkaar in vijftig jaar niet hebben gezien en je niet tegen iedereen hetzelfde verhaal wilt ophangen, kunnen we ons voorstellen dat je even in het kort je “levensverhaal”op papier zet zodat dat rondgemaild/gestuurd kan worden. Mag wel, hoeft niet.
Ook krijg je natuurlijk tijdens de bijeenkomst voldoende gelegenheid om leuke herinneringen “voor de klas” te vertellen.
Om een definitief inzicht te krijgen in het aantal deelnemers/meeëters, graag per omgaande doorgeven wat voor jou van toepassing is.
Graag verwachten we je op zaterdag 9 december,

Corrie van Dam-Sanner
Wim de Waal, Jan & Fred Bulk
Charles Marchant