maandag, december 18, 2006

Hartelijke groeten van Hanny

Hallo allemaal!
Afgelopen week was ik in gedachten vaak terug in Boskoop. Wie heb ik weer herkend --- wie vertelde wat --- hoe ging het leven om met mijn vroegere klasgenoten --- . Als ik in Duitsland vertel, dat het een reunie was van mijn lagere school, is iedereen verbaasd. De l.s. duurt hier slechts 4 jaar, dus de meeste mensen vergeet je. Maar ik vond het prima, jullie weer terug te zien. Een dikke pluim op de hoed van de organisatie ! ! Ik wens alle prettige kerstdagen en een voorspoedig 2007.
Hartelijke groeten van Hanny

Tineke stuurt Reunie Fotos








maandag, december 11, 2006

De reacties en de groepsfoto

Beste mensen,
Afgelopen zaterdag was m.i. een zeer geslaagde reuniedank aan corrie, wim, charles, rob en fred. Wie had dat 50 jaar geleden gedacht! De jongens waren voor mij behoorlijk herkenbaar, maar bij meisjes had ik meer hulp nodig dan verwacht.Wellicht aardig om de e-mail van de 'thuisblijvers' te achterhalen om hen zodoende nog op de hoogte te houden van de toestand van hun oude klasgenoten.Misschein komen ze dan een volgende keer juist wel/juist niet. Een volgend keer : over 5 jaar ? Wij zullen zien, in ieder geval corrie, wim, charles, rob en fred nogmaals bedankt. Natuurlijk een goede gezondheid en prettige kerstdagen toegewenst,
Groet jan bulk.
--------------------------------------------
Ik sluit me hierbij aan, het was zeer geslaagd en mag van mij nog eens herhaald worden.
Reinhard, Loetje, Rein, Lodewijk, Nardje, Loe, Reinie, Lex den Hengst.
---------------------------------------------
Beste Rob en Wim,
Ik wil jullie (en met jullie alle andere leden van “het organiserend comité”) en vooral alle aanwezige klasgenoten die naar de REUNIE zijn gekomen, bedanken voor deze super gezellige bijeenkomst. Eigenlijk heb ik sinds de zomer van 1957 (dus bijna 50 jaar geleden!) niemand van jullie meer gezien. Bij het voorstellen was het dan ook iedere keer weer een verassing. Behalve Rein (Loe) den Hengst, de BN’er van de TV!. Ook het herkennen van Taaf Rosbergen, Jan Bulk, Tineke Hooftman en Pien van Leeuwen vond ik niet echt moeilijk. En bij “de entree” van Piet van Vliet herkende ik ineens de 12 jarige jongen die ooit midden op het kruispunt de schurkende bewegingen van Elvis Presley stond na te bootsen. Niets veranderd! Ja wie heeft de situatie uit de anekdote van Fred niet in zijn familie bij het opgroeien van de kinderen niet meegemaakt. Maar dat de betrouwbaarheid bevestigd wordt door een bekende klasgenoot, dat is wel heel byzonder. Misschien een goed idee voor een volgende bijeenkomst? “Een kort verhaaltje over een voorval uit lang vervlogen tijden” . Ik heb een foto van de Reünie geselecteerd en stuur die mee met deze email. Misschien kan je ze alsnog op de weblog plaatsen? Iedereen: Hartelijk Dank.
En tot een volgend keer! - Groeten, Ton Barendsz.
--------------------------------------------------------
Lieve allemaal,
Het was geweldig en zeker voor herhaling vatbaar. Iedereen bedankt voor demoeite en graag totziens.
groetjes Elly den Uyl.
--------------------------------------------------------
Beste Schoolmaatjes,
Even een e-mail van mij, het was erg leuk om elkaar weer eens te zien.Het was zeer gezellig, en de groepsfoto maakt het compleet. Misschien zien we elkaar over enkele jaren weer.met dank aan de organisatie.wat altijd veel werk is.
Hartelijke groetjes, Ed Moonen.
-------------------------------------------------------
Beste klasgenoten,
Naar ik aannneem spreek ik ook namens de andere organisatoren, als ik zeg,dat de inspanningen de moeite waard waren. Het was gezellig en leuk om zovelen na 50(!) jaar weer terug te zien. Jammer aleen, dat het onmogelijk was om iedereen wat uitgebreider te spreken. Daarom moeten we naar mijn mening geen 5 jaar wachten op de volgende bijeenkomst.
Vriendelijke groeten, Wim de Waal.
------------------------------------------------------
Lieve en beste allemaal,
Dank aan het organisatieteam, dat 9 december mogelijk heeft gemaakt.
Een erg geslaagde en vooral gezellige reünie is het geworden.
Moeiteloos hebben we ruim 6 uur op een bovenzaaltje met z’n 26-en over vroeger gepraat.
Allen gezellige kerstdagen en een goed en gezond 2007.
Nelleke Ruiter – Hardijzer.
------------------------------------------------------
Beste klasgenoten,Wim de Waal heeft zeker ook namens Fred, Charles en mij gesproken! Wat een énige reacties en mooie groepsfoto na onze geslaagde reünie! Eensfeerfeestje met veel opgediepte verhalen! Wel uniek in een zo veranderende tijd! Ik wens jullie allen fijne Kerstdagen en een voorspoedig - maar bovenalgezond - 2007 toe!
Corrie van Dam-Sanner.
-------------------------------------------------------
Beste allemaal,
het was erg leuk om jullie allemaal weer te zien,wat een herinneringen komen er dan ineens weer boven. De organisatoren hartelijk bedankt, voor jullie allen gezellige kerstdagen en een goed en gezond 2007 groeten,
Eveline en Kees den Ouden- van Leeuwen
-------------------------------------------------------
Lieve mensen,
Gisteren avond weer thuis gekomen, dus nu toch even iedereen die meegewerkt heeft aan het organiseren van de reunie bedanken. Het was toch wel reuze leuk elkaar na vijftig jaar weer te zien. Kan het over vijf jaar weer.
Ik moet mijn fotos nog even uitzoeken die volgen dus nog . Iedereen natuurlijk prettige kerstdagen en een goed 2007 toegewenst.
Groeten van Tineke

zaterdag, december 09, 2006

Zo verging het Rob Overvliet

Beste klasgenoten,

Met jullie heb ik fijne jeugd gehad in Boskoop op de Bewaarschool in de Kerkstraat en later op de Openbare School op de BC-straat. Na het doorlopen van de Mulo ben in Gouda naar de Rijks-HBS gegaan, met als resultaat een HBS-B diploma. In die tijd was dat al een hele opleiding. Ik ben op mijn achtiende aangenomen bij de Nederlandsche Handelsmaatschappij in Amsterdam (Nu ABN-AMRO) op de afdeling Organisatie. De eerste computer was net binnen gereden. Het volgende jaar heb ik op kantoor Rotterdam mij vertrouwd gemaakt met diverse banksystemen.

De dienstplicht riep en ik mocht de opleiding tot Verbindingsofficier volgen in Amsterdam met daarna een jaar lang actieve dienst in Den Helder.

Na mijn diensttijd ben ik aangenomen bij Burroughs en begonnen met de verkoop van mechanische apparatuur. Door de introductie en verdere ontwikkeling van elektronica heb ik alle fasen in de automatisering meegemaakt. Dus van telmachine tot de grootste computersystemen, met netwerken en toepassings-programmatuur. Door mijn start bij en bank, was mijn focus vaak gericht op de bankwereld.
Burroughs fuseerde met Sperry tot het bedrijf Unisys. Totaal heb ik er 27 jaar gewerkt, met activiteiten als Programmeur, Consultant, Trainer, Salesman, Salesmanager en Marketing Manager. Een spannende en plezierige tijd, waarin ik veel heb geleerd en veel mensen heb ontmoet.

Op mijn vijftigste ben ik voor mezelf begonnen onder de marketingnaam Virtual Power en heb trainingen verzorgd bij o.a. KPN, Olivetti, Origin, Logica, CMG, Aegon, maar ook in Duitsland voor Toshiba en in Ierland voor de Telecom Eireann ( http://www.virtualpower.nl/ .
Voor Baan deed ik enkele jaren geleden de commerciële assesment van de aanbesteding van alle logistieke systemen voor alle onderdelen van Defensie. Voor leden van het CBW (Centrale Branchvereniging Wonen) geeft ik de training : "De klant vraagt om korting. Wat nu?".

Ik ben getrouwd, heb een dochter en een kleinzoon. Mijn dochter ontwerpt kindermeubelen ( http://fun-stuff.nl/ ). Ik doe aan sport: badminton, golf en wintersport. Mijn schoonzoon heeft een speedboot gebouwd van 13 meter. Die wordt gevaren voor plezier en evenementen ( http://www.powerboatcity.nl/ ). Vaak mag ik mee als bemanning.

donderdag, december 07, 2006

Ik stond nog niet op de weblog - Fred Bulk

Beste oud-klasgenoten,
Hartstikke leuk idee om na 50 jaar eens te zien en te horen wat er van ons geworden is ! Toen ik pas vrienden uit Hongarije Boskoop wilde laten zien vioel mij op dat ons geboortehuis er niet meer stond, de kleuterschool was verdwenen en ook de Wilhelminaschool vervangen was door de Blokker, zodat de Hongaren dachten dat ik niet was geboren, laat staan was school gegaan. Helaas heb ik al een weekend afgesproken op 2 en 3 september met oud-collega's, maar misschien is er een herkansing ! Voor degenen die mij uit het oog verloren zijn (er zijn er enkelen die bij een TV-quiz hebben gemerkt dat mijn verstand er ook niet op vooruit is gegaan) even een korte samenvatting van het voorafgaande.
Na Lagere school, gymnasium Alphen a/d Rijn, toen blauwe maandag rechten in Rotterdam (3 maanden), daarna 5 jaar Unilever NV (Landbouw Afdeling), daardoor geinspireerd gestudeerd in Wageningen (landbouweconomie) en vervolgens is het overheidscircuit beland: Gewest Twente, Zoetermeer, Provincie Limburg en als laatste provincie Noord-Holland: Daar van alles gedaan: bureauhoofd, projectleider (trainees, Migratie KPN-Dutchtone, Professionalisering Handhaving [n.a.v. Enschede/Volendam]
Sinds 1 oktober 2005 FPU. Activiteiten: Dagvoorzitterschappen van congressen etc (zie ook
www.fredbulk.nl) en trouwambtenaar in de gemeente Haarlemmermeer.
Al 34 jaar getrouwd met Iet Heine en twee kinderen: Marlies (30) samenwonend.. Marlies is bezig met de huisartsenopleiding. en Jasper (27), Japanoloog, zet zich in bij alles wat met Japan/Nederland te maken heeft. Jasper woont eveneens samen. Kleinkinderen zijn (nog) niet in zicht. Ik kom de laatste tijd regelmatig in Boskoop omdat mijn oudste broer Kees daar in een verzorgingshuis zit. We wonen al 20 jaar in Vijfhuizen op het adres Zijdewinde 22.
Hoop wat te horen van deze & gene !
Groeten
Fred

Wim Koster

Als vroege inschrijver op Schoolbank ben ik nu een late vuller van deze weblog. Ik heb veel te vertellen op de reunie a.s. zaterdag 9 december 2006. Hier een voorproefje. Ik had 2 zoons, waarvan de oudste 6 jaar geleden is overleden. Ik heb 2 kleinkinderen, jongens van 7 en 2. Alweer ruim 13 jaar getrouwd met Jolanda. Sinds mijn 15e jaar via de vader van Wim de Waal naar Goedewaagen Gouda, de Amro Bank en Vandien sinds bijna 22 jaar zelfstandige bedrijven in de verzekeringen en pensioenen. Bovendien werk ik samen met een Amerikaans bedrijf voor handelsbevordering tussen Florida en Maine USA en Europa. Zolang meneer Bush er is, verroer ik me niet en werk ik uitsluitend passief aan onze virtuele bedrijvenmarktplaats in Fort Lauderdale www.europehouse.com. Daarnaast heb ik een informatieve uitgeverij voor onze branche en een kunststichting voor kunstenaars, die een opkontje nodig hebben. Een paar fotootjes staan op onderstaande site.
Tot zaterdag.

WIM KOSTER
http://www.koster.nl/emmalaan/

zondag, december 03, 2006

Groetjes Hanny (Schiere)

"Hallo, oud klasgenoten! Ja, als je ouder wordt begin je veel aan vroeger terug te denken. Maar ik verheug me zeer erop naar vijftig jaar vele van jullie terug te zien. Mijn leven is tamelijk duits geworden. Na 3 jaren aan de kleuterschool in Alphen gewerkt te hebben, vertrok ik 1966 naar Zeven (in de buurt van Hamburg) om daar aan een nederlandse k.s. mijn broodjes te verdienen. Twee jaar later ben ik getrouwd, woon sinds dien in Remscheid, 40 km N.O. van Keulen. Na 5 jaren “kinderpause” lokte me de k.s. weer, en heb ik tot 1993 in een duitse “Kindertagesstätte” gewerkt. Na de pensionering van mijn man genieten we nu de vrijheid, bezoeken vaker onze 2 juristenzonen (een in Hamburg, een in Keulen) en luisteren ook naar de naam Oma en Opa! Daar mijn broer met zijn familie in Boskoop woont, is Boskoop mij niet vreemd geworden.
Tot ziens!"

zaterdag, december 02, 2006

“Levensverhaal” Corrie Sanner.

Naast de Openbare School wonend in één van de 3 kleine huizen waren “de Sannertjes” zoals Pieterse (de heer J. Sonneveld hoofd van de ULO) ons noemde, nogal vaak de laatsten die de school binnen kwamen. Vriendinnen bleven vooral in de zomer vaak bij ons om in de Gouwe te zwemmen. Wij hadden een heerlijke jeugd en kwamen uit een goed nest! Ook wij (mijn 2 zussen, Hennie en Willie) gingen naar de (M)ULO. In drie jaar je diploma en dan aan het werk. Toen keuze genoeg om een baan te vinden! In de avonduren 3 jaar lang bij Sonneveld de diverse opleidingen Handelscorrespondentie volgen en diploma’s halen. Het moet voor hem bijna liefdewerk zijn geweest, die privélessen. Bij de Joodse Firma Interlapin werd ik als kantoorjuffrouw aangenomen omdat ik het ULO diploma in 3 jaar behaald had. Dat hoorde ik later. Wanneer ’t daar niet druk was mocht ik mijn cursussen op kantoor maken. Daarna ruim 6 jaar op het Proefstation voor de Boomkwekerij bij direkteur ir. C. Dorsman. Voor mij een fantastische baas waar ik veel respect voor had. De Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening was een nieuwe sector waar ik 30 jaar met veel plezier heb gewerkt. Een woningcorporatie waarin de vele ontwikkelingen elkaar in snel tempo opvolgden. Bouwen, beheren en verhuren werden voor mij een begrip. In diverse functies ben ik in de snel groeiende corporatie werkzaam geweest en volgde de daarbij behorende opleidingen. Als beleidsmedewerker bewonerszaken heb ik mij vele jaren uit kunnen leven. De laatste jaren heb ik gewerkt als directiesekretaresse. Op mijn 57e heb ik gebruik gemaakt van de VUT. Gelukkig ben ik ook in staat geweest om de zorg van mijn ouders in hun laatste levensjaren te verlichten! Gezond te zijn, gelukkig al 40 jaar samen en heel veel interesses en tijd voor hobby’s en vrienden maken het leven aangenaam en waardevol.