zondag, augustus 06, 2006

Lex Harding - Bekende Nederlander



Lex Harding (16 april 1945, Boskoop) is een Nederlands ondernemer, die eerst naam maakte als diskjockey.
Hij werd geboren als Reinhard Lodewijk den Hengst als jongste zoon van vier zonen van boomkweker Johannes Daniel den Hengst uit Boskoop. Na de middelbare school studeerde hij vier jaar aan
Nijenrode. Daarnaast was hij amateur-diskjockey wat zijn studie niet ten goede kwam.
In
1967 ging Den Hengst werken bij Radio Dolfijn, later bekend als Radio 227, waar hij het als diskjockey vanaf een zendschip mocht proberen. Programmaleider Tony Windsor gaf hem de roepnaam Lex Harding. Dit eerste radioavontuur duurde niet lang door het verdwijnen van Radio 227, en in oktober 1967 kwam hij als nieuwslezer bij Radio Veronica. In april 1968 werd hij er diskjockey. Al na korte tijd was hij zeer populair.
Na het verdwijnen van Radio Veronica in
1974, werd hij manager van de publieke omroep Veronica Omroep Organisatie en mede-eigenaar van de Stichting Nederlandse Top 40 en (vanaf 1985) platenmaatschappij BR Music. Hij was betrokken bij de oprichting in 1989 van de commerciële TV-zender RTL-Veronique. Door deze commerciële activiteiten moest hij opstappen bij de Veronica Omroep Organisatie. In het geheim zette hij in de jaren negentig samen met Ton Lathouwers de commerciële radiozender Sky Radio op. Den Hengst richtte met oud-Veronica-collega Erik de Zwart in 1992 Radio 538 op, en later de TV-zender The Music Factory (TMF). Deze zender met uitsluitend muziekclips, naar het voorbeeld van MTV en Music Box, is een groot succes. Inmiddels heeft Den Hengst de zender verkocht. In 2005 nam Harding samen met Ruud Hendriks een belang in Slam! FM. Hij woont in Nijkerk.

Zie ook : www.lexharding.com

http://nl.wikipedia.org/wiki/Lex_Harding

http://www.degen.be/vandiepen/player.php?ID=58

Geen opmerkingen: