vrijdag, november 10, 2006

Wim de Waal - hierbij een korte levensloop.

Beste Fred,

Zoals je vroeg, hierbij een korte levensloop.

Na de Kon Wilhelminaschool,ben ik naar de Rijks H.B.S. en M.M.S te Gouda gegaan. Daarna ben ik klinische psychologie gaan studeren aan de Rijks Universiteit te Leiden. In de studentenwereld heb ik enkele bestuursfuncties gehad (o.a. praeses(voorzitter) van de Ontgroeningscommissie. Na mijn doctoraal examen(jan 1969) ben ik op de School voor Reserve Officieren en Kader Infanterie (SROKI) te Ermelo geweest. Mijn dienstplicht heb ik doorgebracht als vaandrig op de Inspectie Geneeskundige Dienst te Den Haag. Vanaf 1970 tot 1978 heb ik als psycholoog gewerkt in het Psychiatrisch Ziekenhuis Voorburg te Vught. In 1970 ben ik ook met mijn toenmalige verloofde naar Den Bosch verhuisd. Van 1979 tot 1984 was ik directeur van het Instituut voor Multidisciplinaire Psychotherapie(IMP) te 's-Herogenbosch. Van 1984 tot 1997 was ik directeur patiëntenzorg van de RIAGG 's-Hertogenbosch. Van 1997 tot 2005 was ik manager Zorgontwikkeling en Preventie bij de GGZ 's-Hertogenbosch. In 2005 ging ik met vervroegd pensioen en functioneerde toen door bij de Koninklijke Landmacht in de rang van kolonel. Ik ben het hoofd van een eenheid, die gespecialiseerde officieren ( 72) herbergt op het gebied van Gezondheidszorg, Mensenrechten en Vluchtelingenzorg. In die functie ben ik twee keer uitgezonden naar Afghanistan en één keer naar Irak.

Ik ben in 1970 gehuwd met Marianne Smitsloo. We wonen al 36 jaar in 's-Hertogenbosch en hebben twee zoons: Norbert(31) en Wilbert Jan(29). En hond Jade(14 1/2). Onze zoons hebben allebei een vaste relatie (met een vrouw; je weet maar nooit). Norbert woont zelfstandig. Wilbert Jan is de helft van het jaar nog thuis, omdat hij de mastersopleiding aan de Politieacademie volgt en zijn praktijk doet bij de Poltie in Tilburg.

VR Groet,

Wim de Waal

3 opmerkingen:

Tom Lobo Meyer zei

Weer eens heel merkwaardig. Ik krijg nou nooit eens het idee dat mijn familie NIET homofoob is. In dit geval de opmerking van mijn zwager bij de toevoeging dat zijn kinderen een relatie met een vrouw hebben ''je weet het maar nooit"...

WAT weet je maar nooit? Dat een psycholoog met een gedegen opleiding anno 2006 nog steeds problemen heeft met sexuele voorkeuren die afwijken van het sruitjesniveau? Wim heeft maar een neef en die is homo. En twee zwagers waarvan er een homo is. Ijk denk dat hij zichzelf ziet als bedreigde minderheid. Ik zou in therapier gaan... je weet immers maar nooit!!

Tom Lobo Meyer zei

sruitjesniveau = spruitjesniveau

Ijk = ik

therapier = therapie

je weet maar nooit!

Tom Lobo Meyer zei

sruitjesniveau = spruitjesniveau

Ijk = ik

therapier = therapie

je weet maar nooit!